2016. március 23., szerda

Helyzetek, amelyek kismamaként várnak Rád ...

Akár csak készülsz a babavárásra, akár túl vagy rajta ismerősek lesznek az alábbi helyzetek. Vegyük csak sorra, miken megy át egy kismama azon a "szűk" 9 hónapon keresztül: 

Pocakméret
Vagy túl nagy, vagy túl kicsi, mindenesetre más, mint az első terhességnél, más mint a szomszéd Katinak. Ha túl nagy, akkor tuti ikrek, vagy folyton zabálsz. Ha túl kicsi, akkor még terhesség alatt sem vagy hajlandó a diétádról lemondani, ami a legnagyobb felelőtlenség. 
Ha fent van lány, ha lent van fiú, ha a ellent mond a teóriának, nyilván az orvos nézte el, és majd kinő a kukaca még.  


Ruháid
Vagy túl bő, ami miatt azt gondolják takargatni akarod, nem vállalod, szégyenled, szóval nyugodtan légy csinos a terhesség alatt is és különben is, miért akar gyereket az, aki nem büszke rá már most. 
Ha testhez simuló, akkor céda vagy, ízléstelen és különben is, ezt nem illik, hiszen ebben az áldott állapotban szeplőtelen Máriaként kellene járnod bájos pofival és szerény ruházaban. Emellett tuti, hogy elszorítod a gyereket, kényelmesebb neki a bő gúnya. 

A cipőd túl lapos, így be fog vizesedni a lábad és a gerincednek sem jó, tönkreteszed magad, ha nem hordasz magasabb sarkat és hát milyen felelőtlen az az anya, aki nem vigyáz magára. Egyébként pedig mi lenne, ha adnál már magadra? Az, hogy kismama vagy, nem jelenti azt, hogy el kell slamposodnod!
A magassarkú egyenesen veszélyes, nem is érti az ember, hogy veheted fel: eleshetsz, kibicsaklik a bokád, rossz a gerincnek, ezáltal a babádnak, akit nem tudsz rendesen kihordani, nem beszélve a vizesedésről és különben is Te most kismama vagy, nem kell neked magassarkúban sziporkázni. Mégis kinek akarsz bizonyítani? 


Smink, frizura, megatöbbi


Szeretnél jól kinézni, tetszeni a férjednek annak ellenére, hogy terebélyesedsz és különben is ...
Ez sem fog menni!!! Ha a baba érdekében leteszed a sminket, nem fested a hajad és elhagysz pár kozmetikumot, akkor tuti, hogy nem haladsz a korral és túldimenzionálod ezt az állapotot. Végighallgatod, hogy "... ez minimális mértékben tartalmaz, vagy elenyésző, és hisztis vagy ...". A férjed elhagy, mert nem így ismert meg! Adj már magadra!

Amennyiben a fodrásztól frissen festett hajjal lépsz ki, akkor túl bátor vagy és felelőtlen és nem gondolsz a gyerekre. Ha fested a körmöd, mérgezed, ha műkörmöd van, akkor felhasogatod vele, mikor már kibújt. 

Orvos
Ha ugyanaz,mint neki, akkor vagy rémtörténetet hallgatsz, vagy azt , hogy ő hogyan szült. Persze a leszaftosabb részletekig tárja eléd. Ha nincs fogadott orvosod, akkor lúzer vagy, és felelőtlen, ha van, akkor sznob. Minimum egy rémtörténet, minimum egy nyálas-mézes-mázos történet jut egy napra. Ha császárral szülsz, gyenge vagy, aki nem éli meg a születés örömeit. Ha simán, akkor nem gondolsz saját magadra, mert naturalista vagy. Ha otthon szülnél, akkor különc vagy. 


Szoptatás
Ha akarod, nem fogsz aludni, felbomlik a házasságod, magadhoz láncolod a gyereket, nem lesz egy szusszanásnyi időd seem. Kisebesedik, injekciót kapsz, biztos a parkban is fogod, ezért gáz vagy, és te ugye nem fogsz belépni "azokba" a körökbe. 


Ha tápszeres lesz, akkor megvonod tőle a legfontosabbat, önző vagy, csak magadra gondolsz, megbetegíted, nem is vagy anyának való és meghízik majd a gyerek.


Ne felejtsük el, ha már közügy a kismamaság, akkor soroljuk fel a kedvenc kérdéseinket is! 

- Hát te, terhes vagy?      
(Nem, lenyeltem egy labdát ...) 

- Na és hány hónapos?    
( Fogalmam sincs, hetekben számoljuk .... ) 

- Hát te, még egyben?     
( Nem, bent maradt! Bakker ...) 

- Jajj még egy fiú? Ti csak ilyet tudtok? Na lesz aztán neked pár év múlva WC-pucolás. Nem is tudom, hogy fogod kibírni ennyi fiúval!

- Jajj, még egy lány? Szegény férjed! Tiszta nőuralom! Na, vigyázz, nehogy lelépjen pár év múlva! 

- Dolgozol még? Nem?!?! De jó!  = Lusta disznó vagy, bezzeg én/ anyám/ nagyanyám végig dolgozott. 

-Dolgozol még? Igen?! De ügyes vagy! = Te munkamániás liba! Nem igaz, hogy még mindig dolgoznod kell. Nem is élvezed a várandósságot, biztos a bölcsiben köt ki a gyerek. 




Naphosszat sorolhatnánk a példákat. Egy biztos. Mindenki fogdoz, azt akarja, hogy pont most rúgjon és csak akkor nem kapsz tanácsot és megértést, amikor szükséged van rá. minden más esetben rajtad csüngenek a jóakarók, legyen rokon, szomszéd, vagy egy idegen a boltban. 

Csak egyet tanácsolhatok, csináld úgy, ahogy neked a legjobb! 




Fefine

1 megjegyzés:

  1. Nekem lenne még néhány kedvenc:
    - Mi lesz a neve? (Ezt kb a 2. hónaptól kezdve hallgatom, és nem, még most sem döntöttük el.)
    - Ezt most te kívánod, vagy a bébi? Jóllakott a bébi? (Lévén nem kommunikálunk telepátiával dunsztom sincs.)
    + 1: mikor már hozzám is gügyögve beszélnek...

    VálaszTörlés