Munka - erő - piac

Mostanában nagyon sok helyen hallani, hogy munkaerő hiány van, azonban én úgy érzem, hogy ez inkább egyes szakmákra koncentrálódik, hiszen, ha ez így lenne, a Munkaügyi központban a Piac téren nem látnánk a kígyózó sorokat a reggeli nyitás előtt. Itt látható az a munkaerő kínálat, amit valahogy fel kellene szippantani, de a kereslet-kínálat oldal az ő esetükben nem találkozik. 

Ennek az okát boncolhatnánk naphosszat a képzési rendszertől a munkavállalói motiváción át a munkaerőpiaci ismeretek hiányáig, azonban nem ez a célunk. 

Elhelyezkedni ma  ugyanakkora verseny, mint egy nagyvállalatnak megnyerni egy közbeszerzést, mint véghez vinni egy Uniós beruházást. Kell hozzá egy nagy adag önismeret, egy jól megírt pályázat, megfelelő kommunikáció, hatékony marketing és egy jó tanácsadó a kivitelezéshez. 
Ezt nyújtjuk neked  mi is az álláskeresés útvesztőéjben.

Mi is kell számodra ahhoz, hogy megkapd azt az állást, amire vágysz? 

1/ Önismeret.

Mi segítünk felkutatni azokat a képességeket, tapasztalatokat és személyes kompetenciákat, melyeknek birtokában segítünk a számodra megfelelő munkahely és munkakör kiválasztásában.


2/ Egy jó önéletrajz. 
Ma már nem lehet elhelyezkedni holmi géppel-kézzel megírt zanzásított koholmánnyal a kezünkben és a sok interneten keringő sablon használata is már óriási szűrő a HR-esek rendszerében. Mi segítünk a számodra legjobb "belépőkártyát" megalkotni.


3/ Motiváció. 
Mindannyian ebből élünk, de a pénz nem motiváció egy állás betöltésekor. Ismerkedj meg segítségünkkel a céggel, a betölteni kívánt munkakörrel. Akard velünk együtt a feladatot, hogy lásd mivé válhatsz általa. Menj úgy az interjúra, hogy a munkáltató téged hallgatva már azt az embert lássa, akire mindig is szüksége volt! 


4/ Gyakorlat.
Amennyiben nem rendelkezel kellő tapasztalattal az interjúk menetében, amennyiben nincs gyakorlatod az álláskeresés útvesztőjében lehetőséget nyújtunk ezt szituációs gyakorlatokon szimulálni egyéni és csoportos foglalkozás keretében. Meg kell, hogy tanuld, hogy mik azok a HR-esek által rejtett kérdések és buktatók, amelyekkel szortírozzák a jelentkezőket; különös tekintettel az életkorodra, családi állapotodra, egészségi állapotodra való tekintettel. Te ne légy az, aki bedől ezeknek a trükköknek! 

Amennyiben úgy érzed, hogy a segítségedre lehetünk, keress minket az elérhetőségeinken, böngészd át szolgáltatásainkat (ITT!) és kövesd Facebook oldalunkat, hogy értesülj tanfolyamainkról, előadásainkról a témában!    
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése