2017. január 7., szombat

Fejér megyei menyák, készüljetek! - Beszélgetés Pintye Hajnival...

A január első fele Fehérváron mindig az esküvő kiállításoktól hangos. Azoknak a nőknek, akik a Nagy Napjukat tervezik, ez az esemény olyan, mint szemezgetni a tételekből az államvizsga előtt, vagy látogatni a szülőszobákat a baba érkezése előtt. Mindannyian tudtuk már kislányként, hogy egy nap mi is fehérben szeretnénk állni a szeretteink előtt, hogy lássák, megtaláltuk életünk párját, aki mellett le szeretnénk élni az egész életünket.   


Jövő hétvégén a Novotel és a Hotel Magyar Király is megtelik azokkal a szolgáltatókkal, akik készek szebbé-teljesebbé tenni az esküvőnket. Január 14. és január 15. legyen a naptáradba vésve, ha menyasszony lettél és a menyegzőt tervezitek. 

A Novotel díszes kiállítói listáját már mindannyian megtekinthetjük az esemény oldalán. Bőven válogathatunk a kiállítók közül bármilyen szegmensére is keresünk még szolgáltatót a Nagy Napra. Sajnos a Magyar Király oldalán a mai napig nem látni az aktuális plakáton kívül információkat, ami legyen az ő bajuk azon túl, hogy meglehetősen bosszantó. Ettől függetlenül én biztosan ellátogatok mindkét helyre és erről be is számolok majd nektek. 

No de ne szaladjunk annyira előre, hiszen egy esküvő nem az a téma, ami mellett az ember lánya csak úgy elsiklik. Városunkban, ha csak nem külső helyszínt választ az ember lánya, az a bevett szokás, hogy a Hiemer- házban mondják ki a boldogító igen-t, majd a templomi szertartás után (már ha van) egy bérelt teremben / étteremben/ szállóban folytatódik a lagzi. Az, hogy ez páronként mennyire eltérő, az függ az anyagi lehetőségektől, a násznép nagyságától és a pár stílusától, ami azért egy elég széles palettát kíván meg a szolgáltatók részéről. Nem is csoda hát, ha esküvőszervezők hada jelent meg a piacon és egy valamire való szolgálatónak van már esküvő-specifikus terméke is. 

Menyasszonyként kapkodhatjuk a fejünket, és ha nem vigyázunk, egy fél garzon árába is kerülhet a lakodalmunk. Nem árt jól tájékozódni a témában és sok-sok menyasszony tapasztalatát megkérdezni. Erre pedig szuper helyre bukkantam, amit most be is mutatok nektek. 

Pintye Hajnit egyszerre sodorta elém az élet két helyről is, két hónapon belül- és hát a véletlenekben nem szokásom hinni. Ő az egyik admin-ja annak a csoportnak, ami a Fejér megyei menyasszonyokat tömöríti az egyik közösségi hálón. A vele való beszélgetés során pedig sorra derül ki, hogy miért is áldásos egy ilyen csoport tagjának lenni és milyen is Fejér megyében készülni a lagzinkra. Annyit elárulok, én már tag vagyok! 

P.H: 2016 februárjában lettem menyasszony, de nem kezdtük rögtön a tervezést, azzal vártunk júniusig. Ekkor kezdtük elküldeni az első e-maileket a szolgáltatóknak. Az esküvőnk idén nyáron lesz, már nagyon jól állunk a szervezéssel.

B.E.G.: Mik a tapasztalataid, nehéz szolgáltatót találni? Hogyan tudsz rátalálni a számodra megfelelőre? 

P.H.: Azok számára, akik a közelmúltban nem voltak vendégként esküvőn, vagy nincs hasonló szolgáltató az ismeretségi körükben, úgy gondolom, hogy nem könnyű a feladat. Azt tapasztalom, hogy rengeteg szolgáltató van, így a menyasszonyok és párjaik meglehetősen bizalmatlanok. Emiatt tartom jó dolognak, ha a szolgáltatók a webes megjelenésükön túl minél több referenciamunkát tesznek elérhetővé, hiszen mindenki ezt keresi. Emellett nagyon hasznosak az esküvőkiállítások is, mert a pároknak lehetőségük van személyesen is megismerkedni a szolgáltatókkal.
Nekünk nagyon egyszerű dolgunk volt a választásban, mivel 2015 őszén hivatalosak voltunk egy esküvőre, ami olyan nagy élmény volt számunkra, hogy a szolgáltatók zöme ugyanaz lesz, ami ott volt. A többiek a személyes ismeretségünkből kerültek ki.

B.E.G.: Akkor neked nagyon nagy szerencséd volt, de biztosan vannak olyan menyasszonyok is, akiknek maguknak kell, hogy felkutassák a számukra megfelelő kvalitású szolgáltatót. Inkább a megyében nézelődnek az arák szerinted, vagy Budapest felé veszik az irányt? 

P.H.: A csoportban azt tapasztalom, hogy a párok próbálnak arra törekedni, hogy olyan szolgáltatót találjanak, aki a megyében él. Nagyon fontos számukra, hogy pozitív visszajelzést kapjanak a többi menyasszonytól rájuk vonatkozólag. Én eddig pozitív értékeléseket olvastam a megyei szolgáltatókkal kapcsolatosan, így ha közülük választ valaki, nagy valószínűséggel nem fognak mellényúlni. A gond az, ha nincs kellő információjuk arról, hogy milyen sok szolgáltató is található a megyében.

B.E.G.: Annyiszor említetted már a lányokat a csoportban. Mesélj kérlek egy kicsit róluk! Miért döntöttél úgy, hogy létrehozod ezt a közösséget? Mi adta az indíttatást? 

P.H.: A csoport még friss, 2016. november 8-án hoztam létre. Tagja vagyok egy országos csoportnak, ami több ezer menyasszonyt ölel fel, s az idő folyamán ott megismertem néhány Fejér megyeit, akikkel sokat beszélgettem, hasznosabb tanácsokat tudtunk adni, mivel közel élünk egymáshoz. Tudtunk elérhető közelségben ruhaszalont, ékszerészt és egyéb szolgáltatót ajánlani. Ez adta az ötletet arra, hogy jó lenne egy olyan csoport a hálón, ahol csak a megyeiek vannak, hogy ténylegesen egymás segítségére lehessünk. Már több, mint 100- an vagyunk és egyre több pozitív visszajelzést kapok, fontossá is vált számomra ilyen rövid idő alatt. Az esküvőszervezés során számos olyan pont van, amikor negatív hatások érik a menyasszonyt, amikor már nyűgként éli meg a szervezést. Ennek főként anyagi, szolgáltatókkal kapcsolatos, vagy emberi okai vannak. Ezekben az időszakokban nagyon fontos egy olyan lelki támasz, amit ez a közösség adhat egy menyasszonynak.

B.E.G.: Ahogy beszélsz a csoportról, olyan egy kicsit, mint amikor a gyermekéről beszél az ember. Szeretettel, elfogultsággal, jövőbe vetett bizalommal. Mik a terveid arra az időszakra, amikor már férjhez mentél?

P.H.: Nagyon jó érzés nap, mint nap azt a sok pozitív visszajelzést olvasni, ami a csoportot övezi. Én csak alkottam egy linket, amit most emberek töltenek meg, aktívabbak, mint valaha is gondoltam volna, és szeretik, éltetik ezt a közösséget. A mindennapjaik részévé vált, ahogy nekem is. Sok embert ismerhettem meg általa, barátságok szövődtek és több esetben nem csak az esküvő, hanem az élet más területén is egymás segítségére lettünk. Idén a jelenlegi tagok nagy része férjhez megy, viszont továbbra is szeretném, ha jelen maradnánk egymásnak a Nagy Nap után is, már feleségként. Azonban fontos, hogy az új tagoknak is ugyanazt meg tudjuk adni, amit most nekünk van szerencsénk megélni.


Berdó Erika G.

Hasznos linkek:

Fejér megyei menyasszonyok    Katt ide!

Novotel esküvő kiállítás Katt ide!

Hotel Magyar Király esküvő kiállítás Katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése