2015. augusztus 5., szerda

Látkép a női szakaszból ...

Székesfehérvár. Kórház. "Női szakasz". 
A menetrend a szokásos, sok türelmes kismama, izgatott, feszengő kispapák. 
Mindenfélék vagyunk.....- szerencsére és sajnos .... 


Szuperanyu. A tégla nagyságú Ipados, hangosan intézkedő 10 hetes kismama, aki szeretné üzenni a világnak, hogy Ő kismamaként is fontos üzletasszony és az ultrahangra várva is képes non plus ultra- t nyomni. 
Fogtuk az adást! Irigyeljük a hosszú lábad, a makulátlan bőröd! Te vagy a mai igazi címlap-mami!

Alteranyu. Törökbugyogós, pántos, őszülő halántékú kismama,- első trimeszter
. Göndör haj, békés tekintet, csak ne kellene már olyan rég óta várnia... szemlélődik, egy szót sem szól. Páran már szóba elegyedtünk. Ő nem. A terhességem a sajátom. Ti nem vagytok a részesei. Holnap már meg sem ismerlek benneteket ... 

Csinibaba anyuval ... protekcióval, nem vár sokat, viszont annál tovább marad  bent. Nagyon klassz a fülbevalója! :) Magabiztos, mindenki felett áll. Ő az, aki nem szenved majd itt órákig. Majd elsuhan a BMW slusszkulcsával a kezében. Remélem, láttátok! 

Leendő huszonéves kispapa és kismama 1-es verzió. Izgatottak, helyesek nagyon. Első látásra - fenébe a sztereotípiákkal!- nem is gondolnám, hogy gyermeket várnának... csak az a kispocak árulkodik. Apuka babrál a legújabb Samsunggal és láthatóan nem bírja a mellette "féltéglával harsányan csacsogó" Szuperanyut. Idegesek. Utálnak várni, ezt meg is beszéljük, ahogy elkapjuk egymás vigyorgó pillantását Szuperanyura. Azt hiszem, ebben közös nevezőn vagyunk. 

Roma lány. Óriás pocak. Szép család. Gyönyörű 7 év körüli kislányával és férjjel igazi egységet alkotnak. Minden sztereotípia ellenére bármelyikőnk lehetne. Csendesen, tisztességgel ül velünk együtt. Kijön, bemegy. Bemegy, kijön. Bár az én ügyem haladna ennyire. Csodálom Őt, hogy milyen jól áll rajta így is a rövidnaci és a passzos póló. Igazi egzotikus szépség még így pár nappal a nagy esemény előtt is.

Leendő huszonéves kispapa és kismama 2-es verzió. Anyuci ránézésre nem lehet több 24- nél. Apuci karján pedig már ott ül a bátyó, kb 1 éves múlhatott. Sokan rosszallóan méregetik őket, azt gondolják talán, hogy fiatalok. De miért is? Engem 20 évesen szült Édesanyám. Ahhoz képest szuperül állnak! A szegényes ruházat alatt mégis csillog a szeretet és a  boldogság. A kismama ragyog. Nekidől a falnak, fogja az óriási pocakját, lefelé néz és simogatja a bőszen rúgkapáló jövevényt. Ha lenne ecsetem és tudnék festeni, biztos lefesteném őt. Egyszerűen gyönyörű!


30-as anyu barátnővel. 30-as anyu türelmes, konszolidált, csak társaságra vágyott. De nem értem a barátnőt. Nem tudom, hogy a milliő a zavaró-e számára, vagy ez az alapjárat, de túltesz Szuperanyu hangján, de bár a stílus is ugyanaz lenne. Némileg alpári, hangos, gyenge poénokkal, majd a kisebbségeket hangosan szidalmazó megjegyzésekkel,- utalva a terhességükre. Annyira szeretnék ilyenkor Kriszta barátnőmre hasonlítani! Ő feláll, és leüvölti a fejét az ilyen embereknek és kifejti véka alá nem rejtett véleményét az epés megjegyzésekről. De én csendben ülök. Díjazom a temperamentumom elfojtását, de utálom magam, amiért nem szólok. Próbálok rosszallóan nézni. - Remélem, látta. 

   

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése