2015. augusztus 2., vasárnap

Páratlan Patrióta- rovat Pap Csillával





Pap Csilla neve már régóta kering a fehérvári körökben. Mi is így ismertük meg egymást, számos közös munka van mögöttünk. Személyében egy energikus, de mégis olyan lágy és nyugodt embert ismerhettem meg, ami mindig kihatott az adott környezetre.
A célunk azonos, segíteni, perspektívát nyújtani a 21. századi Nőknek. Neked is! Ehhez -tapasztalatból tudjuk-, hogy elengedhetetlen a lelkileg stabil, értékeivel, képességeivel, lehetőségeivel száz százalékig tisztában lévő személyiség. Csilla ebben lesz a segítségetekre. Tudásával, tanácsaival, a személyes találkozókkal, klubokkal, előadásokkal mind nektek nyújt lehetőséget ahhoz, hogy megtaláljátok magatokban a szunnyadó Nőt, Édesanyát!
Olvassátok szeretettel a következő sorokat <3

Fefine: Vörösmarty Rádió, Csillám Galéria, Egészségnapok, jógaórák, jótékonyság, Theta Healing, annyi minden eszembe jut rólad, ha kimondom a neved! Mesélj egy kicsit magadról! Hogy lesz valakiből ízig-vérig segítő? Hadd ismerjünk meg Téged túl a neves lélekgyógyászon, a Fefine olvasói hadd ismerjék meg Csillát!
Pap Csilla: Körülbelül 2007- ben történt az életemben az a fordulat, ami arra sarkalt, hogy változtassak. A lelkem súgta az érzést, hogy valami más utat kellene találnom az életemben mind párkapcsolatilag, mind szakmailag. Az első munkám, ami ruha- és jelmeztervezés volt és egy nagyon szép és művészi feladat volt - sok megtisztelő felkéréssel és szépséggel. Ez azonban ez véget ért nálam 2005 körül. Próbáltam húzni, halasztani az elválást úgy 2009-ig, mert sajnáltam a sok tanulást és befektetett energiát. Azt éreztem, hogy muszáj változtatnom, mikor bekövetkezett a saját családom szétesése, és eldöntöttem, hogy ebbe az irányba fogok elmenni. Mint napjainkban annyian, én is megjártam ezt a poklot, de a hajamnál fogva kirántottam magam a gödörből. Van két gyerekem, akikért felelősséggel tartoztam és tartozom most is.
Már tervezőként is, mikor jöttek hozzám a megrendelők, egy idő után mindenki kiöntötte a lelkét. Tanácsokat kértek tőlem, vigasztaltam őket. Így elkezdtem keresni azokat a tanulási módokat, módszertant és utat, amellyel magamat és másokat is tudom majd gyógyítani. Amikor rátértem erre az útra, kiteljesedtem és már elmondhatom, hogy 5. éve főtevékenységként ezt a missziót követem.
Rengeteg emberrel találkozom, akik hasonló problémákkal keresnek meg.

Fefine: Számomra az, hogy lélekgyógyászat olyan megfoghatatlan. Ismerem a munkád, ismerlek Téged, tudom, hogy hatásos és azt is hogy sikeres vagy a területeden, de annyi kérdés sziporkázik bennem a szó hallatán. A kardiológus nézi a szívem, az érsebész az ereim, a szemész a szemeim. A lelkünk nem megfogható. A lélekgyógyász mivel foglalkozik?
Pap Csilla: A lélekgyógyászat egy gyűjtőfogalom. Ezen belül több módszer van. A Theta Healing egy technika, amin belül a téves hitrendszerek kioldására, azok megszüntetésére, a pozitívval való betöltésére fókuszálunk. Vannak téves hitrendszereink: félünk a megmérettetésektől, attól, hogy be kell menni a főnökhöz, attól, hogy belenézzünk a párunk szemébe, attól, hogy nemet mondjunk. Ezek a félelmek blokkokat alakítanak ki bennünk és onnantól saját magunk gátoljuk önmagunkat abban, hogy sikeresek, boldogok legyünk. A Theta Healing egy hatékony módszer, de többféle oldással, meditációval dolgozom. Számos technikával gyógyítom azokat az embereket, akik hozzám érkeznek, úgy mint reiki, életvezetési tanácsadás, mediáció, jóga.

Fefine: Sok klienssel találkozol a mindennapokban. Hogyan kell elképzelni ezt a folyamatot?
Pap Csilla: A kulcs, hogy hogyan gyógyítsuk meg önmagunkat az, hogy tudsz kijönni az életkrízisekből, ami sokszor már oly kilátástalannak tűnik. Csodás azt látni, hogy mikor valaki megjelenik nálam „kötéllel a nyakán” és eljön néhány alkalommal, visszatér a fény a szemébe, megjelenik az életerő, az életbátorság, az életkedv, a lelki erő, mert közösen, együtt elindultunk egy úton. Én segítőként kiteszem a jelzőfényeket, a kliens követi, partner a folyamatban és meggyógyul. Emellett természetesen azt tudni kell, hogy ez a gyógyulás utógondozást igényel, hiszen az élet újabb és újabb próbákat tesz elénk és félő, hogy a régi mechanizmusok beindulnak. Az élet egy folyamatos tanulás, én is folyamatosan tanulok: önismeret, önkontroll, szakmai továbbképzések, fejlődés. Ez egy bevégezhetetlen út.



Fefine: Honnan van ennyi energiád? Időt fordítasz az emberekre, segíted őket, mindenkit meghallgatsz. Két csodálatos lány anyukája vagy, boldog párkapcsolatban élsz, sikeres vagy a területeden. Ez mind idő, energia. Te miből töltekezel, hogy ennyit adhass magadból?
Pap Csilla: Én a figyelmemet teszem bele a folyamatba akkor, amikor valaki hozzám érkezik. Ő bejön hozzám, én pedig belépek az ő kapuján. A lelkének a kapuján, amennyiben ő ezt megengedi, kitárja. Ez egy intim, bizalmi viszony. Amikor ő elmegy, én kilépek az ajtón, becsukom magam után és újra én vagyok én. Ha benne maradnék, tönkremennék ebben a hivatásban. Erre vannak különböző technikák, hogy hogyan ne vigyük magunkkal a páciensek terheit. Az energiám onnan van, hogy alapjáraton egy pozitív ember vagyok, rengeteg olyan emberi kapcsolatom van, melyek szintén pozitívak. Ez egyben egy tanács is: olyan emberekkel kell körülvennünk magunkat, akik pozitívak, akikkel jó együtt időt tölteni és nem a sopánkodás és a sajnálkozás tölti ki a közös alkalmakat. Ezen kívül a sport, a jóga, a futás, a boldog, őszinte párkapcsolat tölt engem minden percben. Ez a pozitív szellem leng minket körbe otthon is. Az értékrend nagyon fontos nálunk, ez átörökítődött szerencsére, a kisebbik lányom nagyon fogékony, a nagyobbik már felnőtt, de szeretetteljes a kapcsolatunk. Ami a legnagyobb sikerem, büszkeségem, hogy fantasztikus testvérek, elválaszthatatlan egységet alkotnak.

Fefine: Említetted a boldog párkapcsolatot! Ez egy sarkalatos pont, hiszen mindannyian a magunk eszközével ezen dolgozunk. Hogy legyen mellettünk a megfelelő férfi, hogy elszakadjunk a nem hozzánk valótól, hogy maradjon mellettünk, ha sikerült rátalálnunk. Ez minden nőnek nagyon nehéz feladata, hiszen ez egy közös munka, kettőn áll a vásár. Itt belép a második szereplő is…  Mesélj erről!
Pap Csilla: A párkapcsolat fontos, hogy ez egy nyílt őszinte kapcsolat legyen, ahol fel tudja az ember magát vállalni. Nem csak sikereink, hanem kudarcaink is vannak, ezeket egy kapcsolatban tudni kell kimondani, dolgozni kell rajta. Ezek mind próbatételek. Egy párkapcsolatban, és azon kívül is nagyon nehéz folyamat ez. A mai párok sajnos nagyon nehezen kommunikálnak egymással. Emberek, akik egy fedél alatt élnek, együtt alszanak, nem tudnak egymással beszélgetni. Ritka a szövetség. Amikor egy párkapcsolat elindul, akkor egy egységet kellene, hogy alkossunk, de ehelyett mindenki csak teszi a dolgát, és este habár egy helyre érkezünk haza, érzelmileg nem vagyunk együtt. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy az intim együttlét, a testiség maga a szeretet. Ez hibás feltételezés.

Fefine: A párkapcsolati nehézségeken túl, ennyi klienssel a hátad mögött milyen nagy problémát látsz még korunkban, amin sok embernek kell dolgoznia?
Pap Csilla: Két nagy csoport van, amit tapasztalok napi szinten. Az egyik az érzelmi életünk. Nagyon sok embernek az érzelmei megélésével, kifejezésével, annak az áramoltatásával van problémája. Az emberek álarcokat viselnek. Olyat tesznek fel, amilyet éppen elvárnak tőle. Ez óriási probléma, hiszen így senki nem lehet önmaga, s ebből eredően nem kapják meg azt, amit szeretnének. Ha ezt az egyén nem tudja kinyilatkoztatni, akkor nem kapja vissza azt, nem tud áramoltatni kérést, információt, szeretetet. Sok ember összekeveri a szeretetet valami mással. Sok szeretetnyelv van, melyek közül sok sajnos elanyagiasodott.
A másik nagy probléma a munkahely, a karrier, a megfelelési kényszer. Az emberek eredendően jól akarnak élni. Szép házat, pénzt, jó autót szeretnének, szórakozni járnának. Ehhez azonban mind meg kell teremteni egy bizonyos jövedelmet, így sokan elesnek ezektől. Ezt fel kell dolgozni, ahogy azt is, ha nem tudjuk azt az életpályát befutni, amit szeretnénk.

Fefine: Ha korcsoport szerint nézzük azokat a tudatosodó klienseket, akik a lélekgyógyászatot igénybe veszik, akkor kiket emelnél ki?
Egyre fiatalabbak keresnek fel, aminek nagyon örülök. 14 éves kliensem is van már. A kezelések kapcsán szemléletmódot váltunk, ez az ő életükben kulcsfontosságú. Azonban volt már olyan esetem is, ahol egy 73 éves idő asszony jött rá, hogy elvesztegette az életét, még nem élt eleget. Ezek nehéz pillanatok egy segítő életében is.

Fefine: A Fefine tevékenységének, céljainak a fókuszában a nők állnak. Miben látod a lehetőségét annak, hogy mi egymásra találtunk ebben az útban? Mi az, amit kaphatnak belőled azok a nők, akik hozzánk fordulnak?
Pap Csilla: A tanácsadás, a jelzőfények. Annak a nőnek, akinek megvan a hite, az életereje és az akarata, annak mindene megvan a sikerhez. Amiben én tudok segíteni az a nőiség megélésével kapcsolatos problémák kiküszöbölése, a párkapcsolati párbeszéd megalkotása, érzelmeink kifejezésének technikái. Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, a közös munkának. Fontos, hogy van valaki, aki foglalkozik a nőkkel. Nem véletlen, hogy itt beszélgetünk. A XXI. században élő nőket fel kell szabadítani. Fel kell szabadítani a lelki blokkok alól, hiszen ne az határozzon meg senkit sem, hogy hány kiló, ki-mit mond róla, hogy néz ki, épp mit csinál. Fontos, hogy a Fefine egy sorsközösséget kíván kialakítani, ahol példák állításával, szakemberek jelenlétével adunk reményt mindenkinek, aki betér. Már nagyon várom az első klubokat és jógaórákat! Nekünk nőknek azontúl, hogy erősek vagyunk, meg kell maradnunk esendőnek, szépnek, gyengének, szerethetőnek, mert a férfi otthona a nő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése