2015. augusztus 27., csütörtök

Szünidei kitekintő Anyu módra

Emlékeztek még a május-júniusra? ................. Én nem.

Volt egy évzáró, a gyerekek tök cukik voltak, könnycsepp  folyt anyák napján, cuki ajándékokat kaptak a kopogós cipők zsivaja közepette, a ballagóknak színes cerka jutott, az ott maradóknak csoki-ropi- rágógumi. Repült a csokor az óvó néninek a évi munkájáért,- remélem, egyszer én is kapok érte, de hát ez erre nem társadalmi elvárás.

Aztán azt hiszed, változik valami, de nem. Te mész tovább dolgozni, az ovi sem zár be hétfőtől, ügyelet van, vagy Mami van,- max. a logisztika módosul. Persze kiveszed a szabit, jól jönnek a hosszú hétvégék, de valahogy nem a legjobb. Visszasírod a középsulis időt, amit akkor úgy elfecséreltél, hiszen most mennyivel jobban tudnád hasznosítani: a gyerekkel bandáznál, meglátogatnád az ezer éve nem látott barátnőd a munkahelyén a kedvenc kapucsínójával, apucival csapnátok pár romantikus estét, megnéznéd azt a filmet, amin végül minden este elalszol a kimerültségtől és közben a mackóddal a kezedben dögönyöznéd a kis fürtöst, aki most mással tölti a napsütéses napokat.

Elmondanád neki, hogy nem azért nem vagy ott, mert nem akarsz, elmondanád, hogy tök jó lenne, ha veled ülhetne az irodában.

De nem teszed.

A Manócskához a bringával, mókával övezett nyári napokon Te ugyanolyan kifacsartan érsz haza és azt veszed észre, hogy a tornacsuka kicsi, az edző cipő kicsi, a zárt cipő szorít, a pulcsinak rövid az ujja, a gatya a bokáig ér és mikor a tanítónéni a kezedbe nyomja a szükséges listát csak ülsz. Karikás szemmel bevásárolsz a tecsóban, ahol minden olyan pocsék minőségű, hogy végül egyesével szerzed be inkább a csomagot, miközben a kocsiba tankolsz egy újabb adagot és hazamész főzni. 
Megígéred, hogy megkaphatja a rózsaszín Nike csukát, nehogy már neki ne legyen. Belekortyolsz a kávéba, majd a szombat egy őrült bevásárlással telik, hiszen másnapra nem hagyhatod, bár reméled, hogy néhány bevásárlóközpont a tanítás előtti napra használja fel a szabad vasárnapját. 
No comment….

Nőtt 10 centit a tökmag, aki ha ránézel, már inkább tökfej.

Csak úgy elröpült a két-három hónap. Azt látni a kreatív oldalakon, hogy már posztolgatják, hogy mikor esz aktuális a karácsonyi kézműves cuccok megosztogatása.



Őrület … és nem vársz semmi mást, mint hogy neked is legyen egy kis nyári szüneted, hogy azt a felhőtlenséget érezd, amit egykor nem értékeltél, és amire akkor a Te szüleid is biztosan vágytak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése