2015. július 26., vasárnap

Nyár van és semmi baj!.... -de van! ...vihar utáni kitekintő ...

.... olvadok, mint a vaj! Így igaz! Bazi nagy a meleg és most úgy jött ez a kis lehűlés, mint a falat kenyér.

Volt szerencsénk a Balatonon süttetni magunkat. Csodás volt az idő, Isteni a sült hekk, a gyerkőc boldog , mindenki boldog. Mondták, hogy jön a lehűlés, de gondoltuk addig, míg nincs itt, a hűsítő vízben addig is komfortosabb, mint a panelban.
Így is tettük. Piknik kosár, pokróc, behűtött vizek és az elengedhetetlen karúszó-matrac-labda kombó. 
Délután. A viharjelző lámpák baljósan indultak be. Hangosbemondó. " Viharjelzés, kérjük Önöket a fokozott elővigyázatosságra. "

Arra gondoltunk, még egy fél óránk lehet, így maradtunk, mindenesetre partközelben, -szerencsére a víz kellőképp sekély a kenesei részen.
Labda, mámor, de már láttuk a felhőkön, hogy a jelzés nem csak kamu. KIJÖTTÜNK, száradás, pakolás.

Hangosbemondó. "Kérjük Önöket, hagyják el a Balatont! Jégeső várható!"

Már a partról, de láttam, hogy az emberek még mindig a vízben vannak, kivéve pár gondos kisgyermekes párt és idős embert.
Eltelt fél óra, sokan még mindig a vízben voltak. Ekkor az egyik dolgozó bekiabált az embereknek, hogy nem hallották a bemondót? Jön a vihar, most rögtön jöjjenek ki a vízből!
Az emberek duzzogva - ondvamondva jöttek ki.

Csodáltam a kiabáló középkorú urat a part szélén, akinek az emberek, az üdülő biztonsága az elsődleges. Ez így jó, ez így van rendjén! És kívánom, hogy mindenhol legyen egy olyan őrangyal, mint ő. Kollégái az előrejelzés ellenére csónakkal ebrudálták közben kifelé a vízibicikliseket, hogy nekik se essen semmi bajuk.

kép forrása: http://www.origo.hu/tudomany/20120904-gyornyoru-viharos-balaton-biro-zsofia-fotoi.html

Kívánom, hogy mindenki olyan szerencsés legyen, hogy olyan helyen tölthesse a nyaralását, ahol ilyen lelkiismeretes emberek vannak!

DE!!! Nem kifogás az sem a felelőtlenségre, ha nincs a parton egy olyan férfi, mint a mi esetünkben! Nem kifogás az, hogy gyerekekkel, vízi-csodajárgányokkal a vihar jelzése ellenére magunkat és a családot veszélybe sodorjuk, "Nekünk úgysem lehet semmi bajunk!" -felszólalással.

Nem! Veletek is előfordulhat! Ugyanúgy,ahogy azokkal, akikről a mai hírverések szólnak: Kisgyermeket is mentettek ,....
Balatonba zuhant ..... 
Eltűnt embereket keresnek Balatonfürednél ..... 
Ti is lehettek majd azok!

Minden, de tényleg minden részvétem az érintetteknek és mielőbbi gyógyulást kívánok azoknak, akik átvészelték a baleseteket.
De egy kérdést feltennék: Az Internet, a Tv, az okostelefonok és ebben a nagy információszabadság korában hol volt a fületek, az eszetek?
Tudtuk, tudtátok, hogy jön a vihar! Akkor miért? Mondjátok! Miért?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése