2015. július 22., szerda

Vigyázzunk kincseinkre!

A nyár a lazaságé, a pihenésé, a felhőtlen időtöltésé! De vigyázzunk arra, hogy a felhőtlen ne legyen egyenlő a felelőtlennel. 

A nagy melegben sokan útnak indulnak, hogy fürdőkbe, mamihoz, nyaralni, kirándulni induljanak. Tudom, luxusnak hangozhat, de ma már talán egyre gyakoribb a klíma az autókban. Használjuk! Ablak fel, klíma be és figyeljetek a megfelelő hőmérsékletre., Túl hideg se legyen, nehogy megfázzatok, viszont legyen kellemes az utazás, hogy ha vezetsz, akkor megfelelő éberséggel ülhess a volán mögött. Ha nincs klíma, akkor sem veszett fejsze az utazás. Induljatok korán, használd ki a hajnali órák frissességét és akkor utazzatok!



Kutyusok, kedvencek:
Ne a déli napsütésben sétáltasd! Én már jártam úgy, hogy majd leégett a lábam a forró aszfalton a sarumban. Képzeld el Őt!Ha mégis "akkor kell menni", akkor kapd fel az öledben és vidd füves területre! 



Gyerkőcök: 
Sapi - kalap - fejkendő! Kötelező! A vékony kis fejbőrük, a növekvő hajkoronák és a kis termetük nem bírja el, hogy órákig süsse őket a nap! Védd őket fejfedővel, kend be napolajjal, naptejjel és a kritikus órákban csak árnyékban tartózkodjatok! Itass vele rengeteg vizet, kerüljétek a cukros üdítőket, a tonnaszám fagyit! Csinálj gyümölcsleveset és hűtve add neki,- meg Apucinak is! 


Te magad:
Tudom, mindig ez az utolsó. :) Mi Nők elrendezzük a lakást, hogy jó hűs legyen, figyeljük hogy honnan süt a nap, bepakoljuk a táskába a túlélő csomagot, kiválasztjuk mindenkinek  a megfelelő ruhát, védőkrémet, megatöbbit .... Elrakjuk a vizet, bekenjük a kölyköt, apuci nyakát, a kutyának kicseréljük a tálkáját, nagymamit felhívjuk, hogy kell -e valami, mert megyünk a Tecsóba.
Ne feledkezz magadról sem! Te sem vagy Droid! Törődj magaddal és nyújtsd oda a férjednek a naptejet, mert égő lesz az égett asszonykával :)


És most egy videó, hogy lásd, a hőség milyen veszélyes lehet!
Soha ne hagyd a gyereket a kocsiban! 

Katt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése