2015. július 16., csütörtök

Itt a nyàr! Fő a hajam!

Majd a Tündi megmondja!!! :)
Ha haj, akkor mi rá esküszünk :)Most jöjjenek a tippjei nektek a nagy melegben!
A jó, szép és tartós frizura alapja az egészséges haj. De mit csináljunk ebben a nagy melegben, hogy ne menjen tönkre?
Hogy hajunk száraz e vagy zsíros, vékony szálú vagy dús alapvetően öröklött tulajdonságainktól függ. 
Viszont a hajunkat nagyon sok káros hatás éri: környezeti ártalmak, a nap, a szél, az eső, klóros vagy sós víz, a légszennyezettség.
Aztán ott vagyunk persze mi is: mit örököltünk a szüleinktől, az életkorunk, az étkezési szokásaink, végül az a mód is, ahogy a hajunkkal bánunk : miként formázzuk, szárítjuk, használunk-e rá erős kémiai anyagokat: miként rontjuk a hajszálaink minőségét roncsoló festékkel, dauerral, számunkra rossz sampon használatával.
Nyári időszakban külön figyelmet kell fordítanunk hajunk ápolására. A napsugárzás a megfelelő mértékben a bőrnek és a hajnak is hasznos. A túlzott napozás azonban kivilágosítja, kiszárítja, fénytelenné teszi a hajszálakat.
Az UV sugárzás, az uszodák klóros, a tenger sós vize igénybe veszik a haj szerkezetét. Nagy melegben kendő, fejfedő védjen a meleg, szárító levegőtől. A napfény erősen szárít, és ionizáló hatásánál fogva más módon is károsítja a hajszál szerkezetét. Tengerparton, víz mellett való napozás után egy jól megválasztott sampon és balzsam nyújt védelmet.
Hajunk állapota szorosan összefügg a fejbőr állapotával: a haj egészségének és ezzel szépségének is alapvető feltétele a fejbőr egészsége.
Üdv minden Fefine-olvasónak!
Tündi

A Fefine közreműködője a HajszàlOn!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése