2015. július 27., hétfő

Homokóra, körte, meg a többi :) Tippek nektek!


Így a szezonális akciók idején a nagy shopping- maratonok ideje alatt mindenki elcsábul, hogy divatos legyen az utolsó hetekben a nyári ruhatára. Azonban mindenkinek meg kell válogatnia, hogy saját testalkatára melyik a legmegfelelőbb ruhatípus.
Sokan elkövetik a hibát, hogy belepasszírozzák magukat egy-egy mutatósabb darabba, de ezzel pont a kívánt hatás ellen tesznek.
Négy alapvető testalkatot különböztetünk meg: alma, körte, banán, homokóra.
Ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy mi melyikbe tartozunk, ahhoz egy tükörre, egy mérőszalagra, papírra és tollra lesz szükségünk. Lássunk hozzá!

1.) Mérjük le a mellbőséget! - Húzzuk ki magunkat! Egyenes a hát, szalag a mellcsúcson!
2.) Derékbőség mérésekor a törzsünk legkeskenyebb pontján karikázzunk a mérőszalaggal!
3) A csípő bőségének meghatározásánál a szalag a fenék legszélesebb pontja körül húzódjon végig!
Ha elkészültünk a jegyzeteléssel, akkor a lentiekből válasszuk ki a ránk jellemzőt! 


Alma alak:
Mi volnánk az erős felsőtestűek,- de ez nem újdonság! Ha ebbe a csapatba tartozunk, ezt onnan tudjuk, hogy a mellkas- és a deréktáji értékeink közel állnak egymáshoz, a csípőn mért centiméter pedig ettől számottevően alul marad.
Almák vagyunk: telt és mosolygós az arcunk, széles a vállunk, nagyok a kebleink, kicsit lapos a popsink és formásak a lábaink!
Mivel a felső testünk elnyomja a hangsúlyt a lejjebb szorult részekről, így az egyensúly létrehozása a fő cél nálunk! Teendőnk nagyon egyszerű: ne hangsúlyozzuk tovább a felsőtestet!


Ami jól áll, és ami nem:
-          Bővülő szárú nadrág – Feltétlenül kerüljük a csőnacikat és a túl szűk alsókat, hiszen továbbvékonyítják a lábunkat, ami nem kedvez a felsőtest „elrejtésének”
-          sötét felsők, hangsúlyos színű alsóval kombinálvA - Ez azért fontos, mert egy erősen tarkított mintás felső vonzza a szemeket a felsőtestre és esztétikailag is nagyítja a felületet. Kerüljük a nagy gallérokat, zsabókat, fodrokat, flittereket, válltömést, és a világos felsőket!
-          nagy zsebekkel „áldott” farmer,- ami kicsit kerekebbé, hangsúlyosabbá varázsolja a fenekünket, így a pasik tekintete vállainkról rögtön formás büszkeségünkre vándorolhat!
-          SZÉLES ÖV – Szuper derekat varázsol nekünk, és ezt mi szeretjük! Hasonló hatást érhetünk el a karcsúsított felsőrészekkel is.
-          DERÉKBAN SZŰK NACI és SZOKNYA – mert kiemelik a csípőnket és a szupi derekat. Fontos, hogy az emelt derekú holmik nem jók ránk, mert összenyomják az egyébként is hangsúlyos felsőtestünket!
-          MAGASSARKÚ CIPŐ és NAGY TÁSKA – Alapfeltétel!


Körte alak
Mi volnánk az erős alsótestűek, de ezt már számos nadrágvásárlás alkalmával tapasztaltuk! Ha még ez nem volt elegendő indok, akkor nézzük meg a mért adatainkat: ha a csípő és derékbőségünk között alacsony eltérést tapasztaltunk centiméterben, azonban a csípő és a mellkas között már nagy eltérés mutatkozik, biztosan lehetünk benne, hogy körték vagyunk!
Körték vagyunk: karcsú és hosszú nyakunk, keskeny és/ vagy lejtős vállunk, és átlagos méretű mellünk van. A csípőnk széles, popsink, combunk szintén széles és gömbölyű, de erős a vádlink.
Mivel az alsó testünk elnyomja a hangsúlyt a fenti részekről, így az egyensúly létrehozása a fő cél nálunk is! Hangsúlyozzuk az arcunkat, nyakunkat, a dekoltázst, vagy a derekat!


Ami jól áll, és ami nem:
-          sötétebb árnyalatú, egyszínű nadrágok - Főleg hosszanti csíkozással, él- vasalással áll jól. Kerülnünk kell a fenekén cipzáras, csípő- és popsi tájékon zsebbel ellátott fazonokat!
-          Derékban karcsúsított kabátkák és a deréköves ballonkabátok nagyon előnyösek!
-          széles nyakkivágású, puffos ujjú felsők – Ezek majd felfelé irányítják a bámészkodó tekinteteket a popsinkról! A felsőink lehetnek világosak, színesek, mintásak! Még egy jó hír: Nekünk nem kell lemondani a keresztbe csíkos felsőkről!
-          push-up” melltartó – nekünk, körtéknek nagy szerencsénk, hogy kitehetjük, amink csak van! Minden olyan felső, ami hangsúlyozza a dekoltázst, az elveszi a figyelmet a popsi-csípő tájékról.
-          A- vonalú szoknya,- a legjobb barát! Ez lehet rakott, deréköves, magas derekú, átlapolós! Azonban egy dologra nagyon figyelni kell! Ne legyen nagy mintákkal ellátva, ne legyen harsány és túldíszített, mert az mind vonzza a tekintetet és esztétikailag nagyít! Ne hordjunk egyenes fazonokat! Ezekben eltűnik a derék, és csak a csípőnk fog látszani, amit egyébként takarni szeretnénk.
-          garbók – Mind, mind a szép arcunkra hívják fel a figyelmet!
-          Fontos a cipőválasztásnál, hogy NE HORDJUNK BOKACSIZMÁT, mert rövidíti a lábunkat!

Banán:
Mi vagyunk azok, akiken mindent ki kell emelni, hiszen különösen egyik testrészünk sincs hangsúlyban! Nekünk az előző méricskélés során semelyik értékünk sem volt kiugrónak mondható. Körülbelül mindegyik ugyanakkora, tehát éljenek a banánok!
Banánok vagyunk: hosszúak a karjaink és a lábaink, átlagosak a melleink, derékvonalunk nem mondható határozottnak.


Ami jól áll, és ami nem:
-          PUSH UP MELLTARTÓ – mondhatni kötelező! Ez ad hangsúlyt a felső testünknek.
-          FODROS, MINTÁS, RAFINÁLT FELSŐK – nyugodtan emeljük ki a felsőtestünket. Bátran viseljünk lágy esésű, mély kivágású darabokat, a nyakpántos megoldások pedig kifejezetten ránk lettek szabva! A megkötős kardigánok nem hiányozhatnak a ruhatárból!
-          SZŰK NACI – az egyik legjobb barátunk, szuperül áll hosszú, egyenes lábunkon! Vigyázzunk, hogy ne legyen függőlegesen csíkozott, hiszen az még jobban nyújt. A fenekén legyenek cipzárak, díszítések, ez mind emeli a popsit! Ne hordjunk magas derekú szoknyát és nadrágot, mert megbontják természetesen egyensúlyban levő testünket.
-          BIZSU, NYAKLÁNC, GYÖNGYBERAKÁS – és minden, ami nőies, ami lágyít. A redők, berakások mind íveltté teszik az alakunkat.
-          DERÉKÖV – Derekat csinál, formás idomokat teremt, így feltétlenül legyen a ruhatárunkban pár mutatós darab! Amire azonban vigyáznunk kell, hogy feltétlenül sötétebb árnyalatokban pompázzanak, hiszen ezek slankítanak, így keskenyebbnek mutatják a derekat!
-          KÖZÉPMAGAS ÉS LAPOS CIPŐK – Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy egyébként is nyúlánk testünket megdobjuk 10 centivel. Válasszuk az arany középutat, ha már unjuk a laposat!
Homokóra:
Ha mellkasunk és a csípőnk méretei a méredzkedés során nagyjából azonos értékeket mutatnak, míg derekunk ennél jóval kisebb, akkor büszkén mondhatjuk, homokórák vagyunk!
Homokórák vagyunk: a vállaink és a csípőnk egy vonalban vannak, szép ívűek, gömbölyűek. Büszkének kell lennünk, hiszen ez az ideális női alak, ennek a birtokában lenni nagy adomány! 
A legrosszabb, amit valaha is tehetünk, hogy el akarjuk rejteni az idomainkat! Közlöm, ez tilos! Legyünk rá büszkék!


Ami jól áll, és ami nem:
-          V- nyakú felső – Ezt bátran viselhetjük, akár a mélyen dekoltált változatokat is, azonban felsőink ne legyenek túl fodrosak és buggyosak!
-          EGYENES VONALÚ SZOKNYA – … de belefér még az enyhén bővülő változat is. Ideális a domború csípőre, mert egy pillantás alatt elvonja a figyelmet a hangsúlyosabb területekről, főleg, ha sikerül kiválasztanunk egy aszimmetrikus darabot. Ne hordjunk miniszoknyát, mert még gömbölyűbbé tesz csípő- és popsi tájékon!
-          KARCSÚSÍTOTT KABÁTKA – Főleg az egygombos változatot kell keresnünk! Ez a fazon tökéletesen kiemeli a testünk legszebb pontját, a vékony derekunkat!
-          KÖTŐK – Minden, ami derék! Öv, átkötős ruhák, behúzások,- mindegy, csak szépítse derekunkat!
-          EGYENES VONALÚ, ENYHÉN BŐVÜLŐ SZÁRÚ NACIK – A lényeg, hogy kerüljük el a túl szűk darabokat, mert azok nagyobbnak láttatják a csípőt!
-          GÖMBÖLYŰ ORRÚ CIPŐK – a túl hegyes orrú fazonok nagy kontrasztot adnak a gömbölyded formáknak, így inkább a kerekebb orrúakat válasszuk ék sarkakkal.
-          Kerüljünk mindent, ami csípő tájékon fodros, öves, rojtos, két combján zsebes. Ezek bontják az egyensúlyt!
-          JÓ MELLTARTÓ – Nagyon fontos, mert egy korrekt melltartóval növelni tudjuk a derekunk és a mellünk közti távolságot, és ez nyújtja a felsőtestet.
-          HOSSZÚ NYAKLÁNCOK - Barátok!


Bármilyen eredménnyel is végződött a „mérőszalag- project”, bármilyen típusba is tartozunk, a nőiességünk a saját kezünkben van.  Legyünk almák, körték, banánok vagy homokórák elsődlegesen belülről legyünk szépek, hiszen mit ér egy divatos nő homályos tekintettel és fakó arccal?
Mindegy, hogy a nagy vásárlási láz előtt, alatt, után, de tisztítsuk meg magunkat! Még az utolsó napokban méregtelenítsünk, legyünk kint sokat a szabadban és rázzuk helyre lelkünket, hogy majd a borongós őszben Mi lehessünk a napfény!


Fefine :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése