2017. január 1., vasárnap

Helló 2017!

Reggel a szétszerpentinezett szobában az jutott eszembe, hogy pár évvel ezelőtt milyen más is volt a január 1. Pezsgőgőzben ébredve, elfolyt sminkkel üdvözöltem az Újévet egy szétbulizott éjszaka után, a fogadalmam az volt, hogy nem iszom többet alkoholt - ez természetesen mindig megdőlt - és miután bedobtam egy óriás adag kávét két - három cigi mellett, amiről szintén megfogadtam, hogy abban az évben az lesz az utolsó doboz. 

A fentiek totális meghasonuláson mentek keresztül. Már a Szilveszter előtti nap felkészültem mindennel: lakás patent, kaja bekészítve, szemetet kivittük, mindent kölcsönadtunk-vettünk, lencse bekészítve és még egy színházi este is belefért. Gyerek nélkül, olyan felnőttesen.

A tegnapi nap négyesben telt. A Kicsi megtanult kúszni, a nagy megint rommá vert minket társasjátékban és az egész olyan fenemód tökéletes volt. A pezsgő márkája Süsü volt, a minimális smink este a lemosóval tűnt el az arcomról. Az arcról, ami annyi mindent látott és élt át 2016- ban, ami megint kicsit fakóbb, megint egy kicsit szarkalábasabb lett. Az arc, amit már négy kis Tappancs maszatol össze és aminek a bőre újabb vastagodáson ment keresztül, hiába a többezres krém.   


Már nem teszek fogadalmakat. Rájöttem, hogy tök felesleges. A fogadalmakat felváltotta a cél és a terv. A plátói vágyakat a közös megegyezés és a tisztelet. Valahogy ez jobban tetszik és hogy eredményesebb-e és járhatóbb-e , azt majd egy év múlva megírom. 

A szétszerpentinezett lakásban az üres üveg helyett csak az új karácsonyi játékok csörömpölnek és a leejtett villa a konyhában. 

Hogy mit kívánok Nektek 2017-re? 

Azt kívánom, hogy legyetek makk egészségesek, hogy az eddigi terveitek váljanak valósággá, a célszalagot szakítsátok át, a gyermekeitek igazán gyerekek tudjanak lenni, hogy a férjetek mellett NŐK lehessetek és hogy az ehhez szükséges kitartás és szorgalom soha ne hagyjon el benneteket! 

Kedves 2017! Már vártalak! Örülök, hogy itt vagy! 


Berdó Erika G.
Fefine  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése