2015. augusztus 20., csütörtök

Rád várva ...

Miért nem jön a baba, amikor mi szeretnénk? Mi az oka a véletlenek-nek, a pont most-oknak és az újabb és újabb akadályoknak?
Számos írás szól arról, hogy milyen lelki okai és milyen testi akadályai lehetnek annak, ha valakinél nem jön a baba. Mi is számtalan okokat hallunk nap, mint nap.
Viszont most nézzünk is egy kicsit a lelki oldala mögé.

Anyuci és Apuci,- ha minden is klappol, egészségesek, pont "jókor vannak jó helyen, jó időben", akkor is csak 25-30% esély van arra, hogy a kis Prücsök megfogan. Ez a szám csökken a kor előrehaladtával, az egészségi állapottal és számtalan tényezővel még.

Ma Magyarországon megközelítőleg a párok 15-20%- a küzd meddőséggel. Nem a legjobb hír, nem a legjobb szám :(

De esély mindig van. Ha már 1 éve nem sikerül a  teherbe esned, vagy egészségügyi problémákat észlelünk, akkor érdemes orvoshoz fordulni, aki speciális megoldási javaslatokkal láthat el minket.

Ha egészségügyileg minden rendben mindkettőtöknél, akkor jöhetnek a lelki okok:

Amit görcsösen akarunk, nehezen kapjuk meg: engedd el a görcsöket, ahhoz, hogy befogadóvá válj, hiszen 9 hónapra otthont teremtesz valakinek,- ezt mégis, hogy szeretnéd elérni feszült állapotban?

Nőként élsz? A mai világban a nők egyre több férfi szerepet vesznek fel magukra. Anyagiak hajszolása, rohanás, egyik ügyet intézzük a másik után, megszereljük a mosógépet, intézzük a cég ügyeit, támogatjuk a rokonokat, az elesetteket. Ha nem válsz NŐvé, ha nem adod át magad az érzésnek, hogy anya légy, akkor a saját dolgod nehezíted meg!

Fontos a karriered? Persze, hogy fontos, hiszen annyira megdolgoztál érte. Annyi vért és verejtéket, annyi átsírt éjszakát áldoztál érte, hogy most ott légy. Fogadjunk, azon gondolkozol már a babatervezéskor, hogy mikor mész vissza, hogy pótolható leszel-e és hogy melyik kollegina fog hirtelen lecsapni a székedre..... Ugye igazam van? Akkor most vegyél egy nagy levegőt. Gondold át, hogy kik vannak a segítségedre, beszélj olyan dolgozó nőkkel, akiknek vannak gyermekeik és add át magad az érzésnek, hogy minden rendben lesz és Te is meg tudod majd csinálni. A baba nem egy projekt, nem egy csatolt fájl. Ő nem munka!

Milyen anya leszel? Hát milyen? Neki a legjobb! A sikertelenség oka lehet az is, hogy félsz ettől az új szereptől, hogy az jár a fejedben folyton, hogy nem leszel rá alkalmas! Olyan anyává fogsz válni, amilyenné Te teszed magad. Ne riasszon el egy rossz szülői minta, a szomszéd üvöltözése. Te más vagy!

Párkapcsolat. Biztosan, hogy Ő az a férfi, akinek szülni szeretnél? Minden rendben kettőtök között? Ha vannak olyan érzéseid, amiket lefojtasz magadban a pároddal kapcsolatban, az lehet az oka annak, hogy nem érkezik a baba.

Az előző is megkínzott? A rossz tapasztalat az első gyermekkel való terhesség, vagy a szülés folyamán szintén ültethetnek beléd blokkokat. Keress fel egy pszichológust, kineziológust, beszélj sokat erről a férjeddel, a barátaiddal! Hidd el, minden rendben lesz!


Gondold át ezeket, majd babára fel  ! :)

Fefine


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése