2015. augusztus 8., szombat

Öngyógyítás első kézből II. rész

Mindenki képes arra, hogy megmondja, a testén hol van az a pont, ahol a fájdalmat érzi. Így van ez. Rámutatunk a láthatatlan sebre és feltesszük a kérdést! Mi az, ami fáj? Miért fáj? 

A válsz általában, az, hogy rosszat ettél, biztosan beütötted, csak az ideg, megerőltetted ... 
A kezelés mód: menj el a dokihoz, kérdezd meg anyukád/Julit/orvost/gyógyszerészt, majd elmúlik, ne foglalkozz vele, majd ha vérzik, akkor szólj....

Az igazság az, hogy már a kérdés rossz. Miért nem az a kérdés, hogy Miért ezen a tájékon fáj?; Mivel tudom összekötni a fájdalmam? 
Válasz: Nincs, csak újabb kérdések. 
Kezelés: Vizsgáld meg önmagad!, Mit súg a lelked?, Meditálj rajta!, Mi bánt? - kérdésekre való válaszkeresés.

Minden testrészünknek megvan a maga sajátos témaköre. Nézzünk néhány példát: 

Bélrendszer
A test labirintusrendszere, ami az anyagi impulzusok feldolgozását szolgálja; az anyagi világ befogadására, annak megemésztésére, feldarabolására hivatott, hogy energiáink felszabaduljanak, hogy azt a saját hasznunkra tudjuk fordítani.

Csont
Stabilitásunkat, a normáknak való megfelelésünket segítik elő. Tartást ad nekünk,a belső szilárdságunkról tesz tanúbizonyság. Gondoljunk bele, hogy életünk elején milyen fontos a csontképződésünk, hogy a fentiek megvalósuljanak, és milyen akadályokat tud szülni, mikor később "megcsontosodunk".

Köröm
Az agressziónk eszköze. Az életért vasló küzdelem szimbóluma, a határok megszabásának eszköze. Gondoljunk csak a vörösre festett köröm mágikus vonzerejére, vagy azoknak ijesztő,, kemény üzeneteire. 

Méh
Minden kezdet bölcsője, a fészek, ahol az élet jöhet létre, az izom, amiben benne van a nő minden ereje, ami a külvilág számára csak oly ritkán látható. 

Szem
A belátás, az átlátás, a lelki világ ajtaja. A szerv, ami beengedi a külvilág benyomásait, az érzéseket, a hangulatokat, és ahol sajátjainkat bocsájtjuk ki egyben. 


Ujjak
A kézügyesség, az érintés eszköze, amivel kézbe vesszük a világot, amivel felfogjuk azt. Minden munkának a kivetítése- írás, sebekben vájkálás, varrás, kézfogás.


Vérnyomás
Az energia és az ellenállás jelensége, megmutatja a harmóniánk súlyát a világ és önmagunk között. A magas vérnyomás a harcra, az alacsony az ellazulást jelképezi.


Következő cikkünkben az egyes betegségeket vesszük górcső alá....

Előző cikkünk a témában: 


Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése