2015. július 1., szerda


Öngyógyítás első kézből

Sokszor halljuk, hogy az idegeskedés rámegy a szívedre, a túl sok stressz betegségeket okoz, a boldogtalanság miatt fogytam le és még sorolhatnám a végeláthatatlan okosságokat.
Egyre többen vagyunk azonban, akik megfogadjuk a tanácsokat és megpróbáljuk összekötni fejben életünk történéseit és egészségi állapotunkat, majd levonjuk ezeknek a következményeit.
Fáj a lábam, hiszen nyomja az egy számmal kisebb cipő! - milyen egyszerűen rámutatunk egy testi probléma külső eredetére.
De hogyan is menne ez a betegségeknél? Nagyjából ugyanígy. Testünk a színpada lelki és a bennünk rejlő tudatalattink folyamatainak. Problémáink kivetülnek testünkre, ami tanít minket, ami üzen nekünk, hogy mi kellene változtatnunk életünkön, mik azok, amik befolyásolják szeretteink, vagy sajátmagunk egészségét.

http://www.viagra.hu/sites/PfizerHungary/Therapeutic/PublishingImages/SiteImages/Migren.JPGSzámtalan könyv, tanulmány és internetes forrás segít minket eligazodni a lelki útvesztőkben és sok igazságra találunk az ott olvasottakban.

A folyamatot a következőképpen kell elképzelnünk:
Létezik a betegség, aminek van egy TESTI SZINT-je, ez az testrészünk, szervünk, ahol a problémát észleljük. A testi szint produkálja a TÜNETI SZINTET, ez mutatja a tünetet, amit észlelünk az adott területen. A felismert tünetet ezután fel kell oldani, ez a FELOLDÁS, ahol dolgoznunk kell a problémán és saját fejlődésünk útján szabadulunk meg a panaszoktól felszabadítva ezzel a testi szintet.
Lássunk egy mindennapi példát!
FEJFÁJÁS
Testi szint: fej
Tüneti szint:
1/ magas vérnyomás – általában szellemi munkát végzők körében alakul ki, akikre a nyomás fentről érkezik szó szerint a fejre. Ők, akik elhanyagolják a szívüket, mert a fejükre nehezedő súlyra összpontosítanak.
Hányszor mondtuk már, hogy zúg a fejünk , - ami a sok gondolatra, ötletre utal, amivel az egónkat biztosítottuk be? Hányszor mentünk már fejjel a falnak, ami túlzott hatalomvágyunkat jellemzi? Hányszor szállt már fejünkbe a dicsőség, mikor is a fájdalmunk hibás cselekedeteinkre mutatott rá?
2/alacsony vérnyomás - ami homályos gondolkodásra vall, amikor szemellenzőt teszünk magunk  elé és becsapjuk saját magunkat.
Mit is érzünk ilyenkor? Szédülünk, szédelgünk, hiszen magunkat is szédítjük valamivel.
Feldolgozás: Bíznunk kell az első benyomásunkban, és ami nem a fejünkhöz tartozik azt az annak megfelelő helyen kell feldolgoznunk. Éljük meg a szívünkkel, hasunkkal. Ahelyett, hogy a megoldásokat keresnénk, inkább találjuk meg azokat. Ahelyett, hogy túlértékeljük saját magunkat, és problémáinkat, inkább becsüljük saját személyünket, életünket. Szakítsunk az egyoldalúsággal! Fejlesszük a fantáziánkat! Ábrándozzunk, hogy ezzel is tehermentesítsük a fejünket!
 Azonban mindez ennyire egyszerű volna? Felcsapom a „fájdalom- szótárt” és megoldódik minden?


Nem, valóban nem ilyen egyszerű és feltehetőleg nem is gyógyulunk ki, hipp-hopp minden betegségünkből. Azonban tanulságként tökéletes és végiggondolva valóban felismerhetjük magunkban azokat a problémákat, amiket egy ilyen tanulmány írhat.
A legtöbb, amit megtehetünk mégis csak a sokat hangsúlyozott önkontroll, hogy ismerjük meg saját magunkat, ismerjük fel a határainkat és legyünk békében önmagunkkal. Hiszen mennyi problémától és ezáltal betegségtől óvhatjuk meg magunkat és szeretteinket!

 Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése