2015. február 7., szombat

Pasi szellem - Jó feleség, férfi szemmel!

Mai könnyfakasztó a férfitől a csíkos nyakkendőben! 

Jó feleség, férfi szemmel!


Minden napi munkát jelent… Az élet, a mindennapok,  a párkapcsolat …kicsit olyan, mint egy kétserpenyős mérleg, aminek az egyensúlyi pontját kell megtalálni egy időre…aztán újra igyekezni ismét ehhez a ponthoz közeledni ….nem kis munka, de megéri!! Rengeteg energiát, időt, pénzt fordít mindenki manapság arra, hogy tetsszen a másik nemnek, hogy párt találjon magának. Addig semmi nem számít, amíg meg megtalálja a nagy Ő-t… és eljön a nagy nap…talán még után egy ideig minden szép, minden jó…de aztán…kopik a ragyogás,  a dolgok ünnepélyessége,  és a hétköznapokba süllyedhetnek a szép napok! Na, itt követ(het)jük el,  nők és férfiak is közösen a legnagyobb hibát….hagyjuk elveszni a szép napokat!! A fontossági sorrend felborul… Rajtunk múlik, hogy mire mennyit áldozunk, ki és mi fontos számunkra. Tudnunk, kell, hogy mindennek ára van! Itt olyan pénzzel kell fizetni,  ami mindennél értékesebb és úgy hívják:  IDŐ. Adj időt a másiknak, adjatok időt egymásnak!!!! ami azt jelenti, meghallgatjátok egymást (mi volt jó, rossz , mi tetszett vagy nem tetszett aznap…..)  Fontos, hogy meghallgassátok egymást, hogy kérj és segíts a másiknak, ha kéri. Néha az is elég, ha meghallgatod, ha megöleled.  Nem neked kell a másik fél problémáit, gondjait  megoldani(!!! ) „csak” támogatnod, kell, elmondhatod a te gondolataid, megoldási javaslataid, amit a másik vagy elfogad, vagy nem, attól függően, hogy személyéhez mennyire áll közel az ötlet.  Itt nagyon fontos valami a mérték, ne panasznapot tartsatok órákon keresztül!! Adódhatnak nem könnyű helyzetek, feszültségek, nézeteltérések, amit fel kell oldani… ennek a legjobb módja, az érintés…viccel is lehet, de az helyzettől függ.
Amire figyelmet adsz, az a fontos számodra, nézd meg, írd le, mire mennyi időt szánsz és látod ki vagy kik, illetve mi a fontos számodra, ezzel az önismereted felé tettél egy lépést.  Jó feleség akkor leszel, vagy, ha egyensúlyban vagy magaddal…elfogadod, hogy kicsi vagy nagy vagy, kicsi vagy nagy a lábad, melled, hajad….Ahhoz hogy jó feleség légy  a recept személyre szabható de ezekre mindenképpen szükség van!!!!  Az arányokat magad állítod össze és azt kapod amit főzöl: szeretet, figyelem, idő, közösen és szabadon töltött  szabadidő, beszélgetések, érintések, szex , közös élmények (a sor nem teljes…J , mindenki saját ízlése szerint tegye hozzá ami fontos számára éésss nem árt ha a másik féllel is tudatjuk a receptúrát!!!).
Ne tűrj el mindent, állj ki magadért, a magad érdekeiért, álláspontodért – már a kapcsolat elején!!!!- a mértékre itt sem árt figyelni J. Ha megteszed figyelmet, tekintélyt fogsz kapni és biztonság iránt igényed sem sérül se rövid, se hosszú távon! Az életben mindenkinek és mindennek van jó és rossz oldala, ha egyensúlyba tudod hozni, ha igyekszel egyensúlyban taratani nyerhetsz, …nyerhetsz egy  jó életet!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése