2015. január 4., vasárnap

A mai napra ...

Hogy tud elcsúszni valamelyik, nem régen még mosolygós kisfiú élete, hogy egyszer a híradóban kössön ki?
Válasz bármire is az erőszak? Mi pattanik el bennünk abban a pillanatban, amikor kezet emelünk gyerekre, társra, állatra?

"Az igazi férfi nem ver nőt" címmel járja a lenti videó az Internetet.

Elgondolkodtató. Napjainkban, mikor tele van a híradó, -amit szinte már inkább nem is nézek- mindenféle borzalommal, emésztésre szorul a gondolat, hogy mi mit szúrtunk el? Ők mit szúrnak el?

A nők egyharmada szenved el erőszakot az EU-ban a bécsi Alapjogi Ügynökség jelentése szerint.Kiugróan magas a nők elleni erőszak arány a skandináv országokban és Hollandiában, a legalacsonyabb (19-22 százalék) Ausztriában, Cipruson, Horvátországban, Lengyelországban, Máltán, Spanyolországban és Szlovéniában. Hazánk 28 százalékos arányával jóval az átlag alatt van.

Egy reprezentatív felmérés szerint Magyarországon évente mintegy 400 ezer nő, plusz a hozzájuk tartozó gyermek szenved el családon belül valamilyen bántalmazást. Egy tízmillió lakosú országban ez a körülbelül egymilliós bántalmazotti kör nem csupán figyelemreméltó arány, hanem intő jele annak, hogy a családon belüli erőszak megfékezésének nemzeti stratégiáját nem egyszerűen illene, hanem kötelező kidolgozni. 


Nézzétek meg ezt a videót gondolatébresztőnek és mi és neveljük így a fiainkat :) 

fanpage.png

Katt ide:
Az igazi férfi nem ver nőt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése